Auto stoffeerder valt niet onder bijtelling

Weer een zaak over de bijtelling voor bestelauto's. Deze keer gaat het over een stoffeerder die als zelfstandig ondernemer vloerbedekking verkoop en legt bij klanten.

De stoffeerder rijdt in een bepaald jaar in drie bestelauto's van de zaak. De inspecteur wil hem hiervoor onder de bijtelling brengen, maar de stoffeerder stelt dat de bestelauto waar het in deze rechtszaak over gaat (nagenoeg) uitsluitend geschikt is voor het vervoer van goederen. Omdat de stoffeerder niet kan bewijzen dat hij niet meer dan 500 privékilometers heeft gereden, volgt een aanslag voor het privégebruik van de bestelauto van de zaak. De stoffeerder stapt hierop naar de rechter.

Voor het antwoord op de vraag of deze bestelauto wel of niet onder de bijtelling valt, is de aard van het bedrijf en de inrichting van de bestelauto van belang. Tijdens de zitting verklaart de stoffeerder dat hij al dertien jaar eenzelfde type bestelauto rijdt, te weten een verlengde en extra verhoogde bus. Het hof vindt aannemelijk dat de overgelegde foto's een goed beeld geven van de aard en inrichting (vaste schappen aan de zijkanten ten behoeve van materialen en gereedschappen in verband met de te verrichten werkzaamheden) van de in geschil zijnde bestelauto. Uit de overlegde foto's blijkt verder dat op de auto de naam van de onderneming, voorzien van bedrijfsloge en telefoonnummer zijn vermeld en dat de bestelauto is voorzien van een schuifdeur aan de zijkant en twee deuren aan de achterzijde. De laadruimte is speciaal geschikt voor het vervoeren van rollen kamerbreed tapijt en is daarmee afgestemd op de werkzaamheden binnen de onderneming.

Het hof oordeelt dat is gebleken dat de bestelauto, gelet op de uiterlijke verschijningsvorm, de specifieke inrichting en de afmetingen moet worden aangemerkt als een bestelauto die door aard of inrichting uitsluitend of nagenoeg uitsluitend geschikt blijkt te zijn voor het vervoer van goederen. Daaraan doet volgens het hof niet af dat in de cabine plaats is voor het vervoer van meer personen dan enkel de chauffeur.

Berichtenarchief

kolom_bottom